0 0
Ovenaardappelen met rozemarijn, tijm en ui

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Roseval aardappelen
500g Aardappelen Kruimig
5g Verse Tijm
5g Verse Rozemarijn
0.5st Rode ui
0.5st Ui
5st Knoflook
1st Lenteui
Zwarte peper
Zeezout
Chilivlokken

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ovenaardappelen met rozemarijn, tijm en ui

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Mooi plaatje voor op tafel en eenvoudig om te maken.

  • 40min
  • Porties 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Aardappelen kun je op verschillende manieren eten, maar dit blijft voor mij toch wel de favoriet! En kijk eens wat een plaatje je op tafel kan brengen.

Stappen

1
Klaar

Was de aardappelen en kook direct in kokend water voor 8 min. Spoel ze daarna met koud water af tot ze lauw zijn aan de buitenkant. Snijd de aardappelen in grove stukken. Het gemakkelijkste is eerst door 4 stukken te snijden en van daaruit kleiner snijden naar behoefte. Verdeel al deze stukken in een ovenschaal. Zet de oven alvast aan op 220°C.

2
Klaar

Snijd de ui in halve ringen en voeg deze toe aan de aardappelen. Plet de knoflook en leg deze erbij. Het vel hoef je er niet af te halen. De takken rozemarijn tijm kun je over het geheel verdelen. De lente ui kun je ook grof snijden en toevoegen. Breng het verder op smaak met peper, zout en chilivlokken.
Top het af met een olie eroverheen te gieten. Zet het nu in de oven voor ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Je kunt eventueel de grillstand nog even aanzetten voor de laatste 5 minuten.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
BierKip van de BBQ
volgende
Rode bietjes salade met gerookte kip
vorige
BierKip van de BBQ
volgende
Rode bietjes salade met gerookte kip

Voeg je opmerking toe