0 0
Appelbeignets in bladerdeeg

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
50g Bloem
1.5tl Kaneelpoeder
50g Poedersuiker
5st Appel Goudrenet
100g Amandelspijs
20st Bladerdeeg
20g Kristalsuiker
2l Zonnebloemolie Om in te frituren

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Appelbeignets in bladerdeeg

Kenmerken:

    De lekkerste appelbeignets!

    • 60min
    • Porties 10
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Appelbeignets zijn een typische snack voor aan het einde van het jaar. Net zoals de oliebollen en appelflappen. Eigenlijk zou je de appelbeignets ook gewoon op andere momenten in het jaar mogen maken toch? Het is gewoon een lekker hapje in bladerdeeg met goed wat suiker! Door de amandelspijs erbij te doen worden ze ongekend lekker.

    Dus nee, het is niet gezond gezien de suikers. Wel is het erg lekker! Met dit recept weet ik zeker dat je mensen gaan verrassen! Er zijn recepten online waarbij ze appelbeignets klaarmaken in de oven. Ik ben een voorstander van frituren! Eerst heb ik de beignets gefrituurd in de zonnebloemolie zodat ze lekker knapperig worden. Daarna heb ik er direct kaneelsuiker overheen gestrooid en laten afkoelen op een rekje. Heerlijk!

    Het kan een lekkere snack voor bij de koffie zijn of misschien wel als toetje met een beetje vanille ijs en slagroom bijvoorbeeld. Probeer het recept uit en laat mij weten hoe het was!

    Stappen

    1
    Klaar

    Begin met het mengen van de bloem, poedersuiker en 1el kaneel in een kom. De rest van de kaneel gebruik je dadelijk.
    Nu je dit hebt gedaan kun je de appels schillen. Als je een speciaal mesje hebt om het klokhuis gemakkelijk te verwijderen, dan kun je deze meteen gebruiken. Snijd nu de appel in plakken. Uit elke appel haal je 2 goede dikke stukken die je kunt gebruiken. De rest mag je gelijk opeten:). Als je nog niet het klokhuis eruit had gesneden, dan kun je dit nu eenvoudig doen met een aardappelschilmesje.

    2
    Klaar

    Zet alvast een pan op met de zonnebloemolie waar je straks in gaat frituren. Ik heb hiervoor mij braadpan gebruikt. Een wokpan kan bijvoorbeeld ook prima. Verwarm de olie tot 180°C. Als je het toch liever helemaal in de oven wilt doen, dan verwarm je de oven nu alvast voor tot 180°C.

    3
    Klaar

    Leg nu helft van je bladerdeegvellen verdeeld over je werkblad klaar. Dit kun je natuurlijk ook in delen doen als je een kleiner werkoppervlak hebt. Haal nu de plakken appel door het bloemmengsel en leg het stuk op een vel bladerdeeg. Herhaal dit voor elk stuk bladerdeeg die je hebt liggen.

    4
    Klaar

    Maak van de amandelspijs balletjes van 10g en druk dit in het midden van de appelschijf.
    Wanneer je dit hebt gedaan, dan maak je het bladerdeeg direct naast de appel vochtig. Maak je vinger nat met water en bestrijk het bladerdeeg langs de buitenkant van de appel.

    5
    Klaar

    Leg nu het 2e vel bladerdeeg over de appel heen en druk het deeg goed aan bij de rand van de appel. Doordat je het onderste bladerdeeg in de vorige stap vochtig hebt gemaakt blijft het nu beter plakken. Snijd het overtollige deeg weg. Dit zal uitkomen op 1,5cm van de appel rondom wegsnijden. Druk nu de rand rondom in met een vork.
    Zorg dat het een mooi dicht pakketje wordt zodat er geen olie inkomt tijdens het frituren.

    6
    Klaar

    Frituur de appelbeignets tot ze mooi goudbruin zijn. Dit is na ongeveer 5 minuten.
    Mix de rest van het kaneel met de kristalsuiker strooi dit direct over de beignets heen wanneer je ze uit de frituur haalt. Even laten afkoelen op een rekje en klaar!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Gevulde speculaastaart
    volgende
    Oliebollen
    vorige
    Gevulde speculaastaart
    volgende
    Oliebollen
    Hulp nodig?