0 0
Bananencake met chocolade en pecannoten

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
250g Tarwebloem
200g Kristalsuiker
125g Roomboter Op kamertemperatuur
3st Banaan Zo rijp mogelijk
2st Eieren
50ml Volle melk
30g Pure chocolade
30g Pecannoten
8g Vanillesuiker
1tl Vanille aroma
1tl bakingsoda
Zout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bananencake met chocolade en pecannoten

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Smeuïge bananencake met pure chocolade en pecannoten

  • 1:15 min
  • Porties 10
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Toen ik voor het eerste deze bananencake of bananenbrood maakte had ik niet zulke hoge verwachtingen. Maar wat was die verrassend lekker, iedereen heeft wel 2 stukken op. Je proeft goed de banaan en daardoor is die precies zoet genoeg. Ook de pure chocolade en pecannoten zijn een goede toevoeging aan het recept.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 160 graden. Dan beginnen we met het mixen van de zachte boter en de (vanille) suiker in een grote kom, gebruik hiervoor een mixer of een keukenmachine.

2
Klaar

Wanneer goed gemixt voeg 1 voor 1 de eieren toe tot ze goed zijn opgenomen. Roer dan de melk en het vanille aroma er doorheen. Zeef dan de bloem en bakingsoda door de mix heen. Goed door roeren is voldoende

3
Klaar

Prak in een andere kom de bananen fijn, als je een beetje stukjes houd is dat prima. Dat geldt ook voor de chocolade en noten. Hak deze niet te fijn anders ga je ze niet meer terug vinden in de cake. Dit kan nu allemaal bij het beslag, nog 1x goed door roeren en de mix is klaar.

4
Klaar

Bekleed een cakeblik met boter en/of bakpapier. Giet hier het beslag in en zet voor +/- 60 minuten in de oven op 160 graden. Als de cake te bruin wordt kan je hem beschermen met wat aluminium folie.
Wanneer de wekker gaat, prik eerst even met een sateprikker in de cake. Wanneer hier geen nat beslag aan blijft kleven is die goed. Laat nog een paar minuten afkoelen en aanvallen maar. Eet smakelijk 👍🏻.

jamilla

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Stampot rauwe andijvie met spekjes
volgende
Appel kaneel wentelteefjes uit de oven.
vorige
Stampot rauwe andijvie met spekjes
volgende
Appel kaneel wentelteefjes uit de oven.
Hulp nodig?