0 0
BierKip van de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Hele kip
5st Verse Rozemarijn Takjes
2blik Bier Donker/licht
Rub
1el Tijm
1el Donkere basterdsuiker
1el Knoflookpoeder
1el Paprikapoeder
0.5el Komijnzaad
1el Zeezout
1el Zwarte peper
1el Basilicum
0.5el Chilivlokken
0.5 Selderij

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

BierKip van de BBQ

Kenmerken:

    Gebraden en gerookt kippetje op blik uit de BBQ.

    • 75
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Rub

    Samenvatting

    Delen

    Eet je kip eens op een andere manier! Maak de rub lekker zelf en trek daarbij een pilsje open voor het harde werken?.



    Stappen

    1
    Klaar

    De rub

    Voeg alle ingrediënten voor de rub samen in een vijzel. Hier kan je het nog even fijn malen. Je kunt het ook in een kommetje doen als je het niet nodig vindt om verder te malen.

    2
    Klaar

    Haal de kippetjes uit de koeling en haal deze uit het plastic. Dep de kip een beetje af met een keukenpapier. Trek alvast de 2 biertjes open en schenk de helft van al blikje in een glas. Deze kun je zelf nuttigen!

    3
    Klaar

    Giet een klein beetje olie over de kip heen. Smeer ze nu goed in met de rub. Zorg dat je alle plekjes hebt ingesmeerd. Pak nu een ovenschaal en zet hier de 2 blikken bier op. Schuif de kip hier overheen. Het gaat eenvoudig als je de achterpoten uit elkaar trekt. Laat de kip verder op kamertemperatuur komen en start met de BBQ.

    4
    Klaar

    Steek nu de BBQ aan. Ik gebruik zelf een Weber Master Touch met snelstarter.
    Gezien je de temperatuur voor 45-60 min constant moet houden gebruik ik de houtskool.
    Als de kolen heet zijn, dan kun je de deksel erop doen en zorg je dat je een constante temperatuur haalt van 170°C. Dit doe je door te spelen met ventilatieschuifjes.

    5
    Klaar

    Grillen

    Zet de oven schaal in het midden van de BBQ en grill het totaal ongeveer 45-60 min. De rozemarijn kun je op de kolen leggen na een 30 min. Doe de deksel er dan gauw op om lekker te roken.
    De kerntemperatuur moet 70°C. Dit meet je het beste in de borst van de kip. Als de kip klaar is, dan laat je het nog even rusten buiten de BBQ voor een 5 minuten.
    Je kunt de kip gemakkelijker van het blikje halen door de poten uit elkaar de trekken.

    6
    Klaar

    Snijden van de kip

    Er zijn diverse manieren voor het snijden van een hele kip. Er zal een instructie volgen op de site, maar deze is nu nog niet aanwezig.
    Weet je niet hoe je de kip moet snijden, dan is Youtube je vriend. Totdat ik mijn instructies beschikbaar heb!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Zalm in bladerdeeg met verse pesto
    volgende
    Ovenaardappelen met rozemarijn, tijm en ui
    vorige
    Zalm in bladerdeeg met verse pesto
    volgende
    Ovenaardappelen met rozemarijn, tijm en ui

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?