0 0
Camembert in filodeeg

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Camembert
4vellen Filodeeg
2takjes Verse Rozemarijn
2takjes Verse Tijm
1st Knoflook
1el Honing
1tl Chilivlokken
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Camembert in filodeeg

Kenmerken:
    Keuken

    Warme camembert met uitgebakken pancetta voor bij je kaasplankje!

    • 15min
    • Porties 1
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Camembert is vaak niet te missen bij een lekker kaasplankje. Door het te serveren in filodeeg en even in de oven te doen breng je een nieuw dimensie aan het eten van de camembert! Voordat ik de camembert in de filodeeg heb gedaan heb ik de pancetta uitgebakken en erin gestoken.

    Laat mij weten wat je ervan vindt!



    Stappen

    1
    Klaar

    Begin met het uitbakken van je pancetta.Wat het makkelijkste en snelste werkt is in de de pan flink olie te doen en goed heet laten. Dan doe je hier je pancetta in. Haal het eruit en laat het uitlekken op een vel keukenrol zodra de pancetta bruin is geworden. Dit doe je hetzelfde met de knoflook. Deze snijd je wel eerst in plakjes. Verwarm de oven voor op 220°C.

    2
    Klaar

    Strip de rozemarijn en tijm van de takjes en hak deze grof. Pak 4 vellen filodeeg en bestrijk ze met olie zodat ze goed plakken. Je legt 2 stapeltjes van 2 vellen over elkaar heen. Leg hier de camembert op. Maak hier kleine snedes in en strooi hier de knoflook, pancetta, rozemarijn, tijm, peper, zout en chili overheen. Daarna sprenkelt de honing over de kaas heen. Breng daarna de deeg naar elkaar toe als een soort zakje en druk het goed aan. Mocht het niet helemaal goed blijven plakken, dan doe je er nog en beetje olie er overheen zodat het beter plakt.

    3
    Klaar

    Oventijd

    Zet de camembert voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven van 220°C. Als de filodeeg mooi bruin kleurt, dan weet je dat het klaar is.

    *serveertip
    Bak er een lekker broodje bij om te dippen!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Thaise salade Rode kool en cashewnoten
    volgende
    Spaghetti & Meatballs
    vorige
    Thaise salade Rode kool en cashewnoten
    volgende
    Spaghetti & Meatballs

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?