0 0
Rode bietensalade met geitenkaas en couscous

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
100g Couscous
200g Rode bieten
20g Rozijnen
75g Zachte geitenkaas
1st Lenteui
40g Rucola
25g Pecannoten
15ml Olijfolie
2g Zwarte peper
10g Peterselie Krul
1st Appel Elstar
125g Gerookte spekjes
1l Water
1st Groentebouillon Blokje
Honing-mosterd saus
2el Mayonaise
1tl Grove Dijon mustard
1tl Honing
0.5tl Sriracha

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rode bietensalade met geitenkaas en couscous

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Lekker en makkelijke diner salade.
Ook lekker met gerookte kip

  • 15min
  • Porties 2
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

  • Honing-mosterd saus

Samenvatting

Delen

Check deze rode bietensalade met geitenkaas, spekjes, couscous en pecannoten. Dit is een topsalade om de week goed mee te starten. Vaak maak ik deze salade als ik een sportavond heb. Het is niet lastig om te maken en snel klaar. Ik ben ook gek van rode bietjes en zeker in combinatie met geitenkaas. Wat deze rode bietensalade ook erg lekker maakt, is de uitgebakken spekjes en de zelfgemaakte honing-mosterdsaus met een beetje sriracha erbij voor de pit. En de kers op de taart is voor mij echt de geitenkaas door de bietensalade. Die combinatie kun je mij echt voor wakker maken.

In dit recept kun je de bietjes op 2 manieren snijden. Je kunt het raspen of in kleine blokjes snijden. Ik heb zelf in kleine blokjes gesneden. De pecannoten die ik heb gebruikt zijn ongezout, maar wel gebrand.

Als je de salade vegetarisch wilt maken, dan kun je de gerookte spekjes achterwege laten. Ben je op zoek naar andere recepten met bieten, check dan HIER!

 

 

Stappen

1
Klaar

Kook het water in een pan, wanneer het water kookt voeg het boulionblokje toe. Bak ook alvast de spekjes uit. Laat deze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.

2
Klaar

Pak nu de bietjes erbij en snijd deze in blokjes van 1cm x 1cm. Of je kunt ze ook nog raspen als je dat gemakkelijker vindt. Doe dit gelijk in een grote kom.

3
Klaar

Snijd de lente-ui, peterselie, pecannoten en geitenkaas in stukjes. Pak nu de appel erbij en verwijder de kern en snijd in kleine stukjes. Hak ook alvast de pecannoten grof.

4
Klaar

Doe de couscous en de rozijnen in een grote kom, voeg de groentebouillon toe. Laat dit 5 min staan, tot de couscous al het vocht heeft opgenomen.

5
Klaar

Voeg alle ingrediënten (Rode biet, geitenkaas, lente ui, rucola, pecannoten, olijfolie, peper en peterselie) bij het couscous mengsel. Meng alles goed door elkaar heen, en klaar is het gerecht!
Eet smakelijk

jamilla

Recept Reviews

Gemiddelde score
(5)
Totaal aantal Reviews: 1
Robin Corte

Erg lekker!

vorige
Romige pangasiusfilet met rijst en groente
volgende
Ingelegde rode ui
vorige
Romige pangasiusfilet met rijst en groente
volgende
Ingelegde rode ui

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?