0 0
Eendenborst met paddenstoelen risotto en groene asperges

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Eendenborst circa 250g
100g Asperge Groene
Zwarte peper
Zeezout
Risotto
1st Sjalot
2st Knoflook
150g Risotto
500ml Groentebouillon
50ml Witte wijn
50g Oesterzwammen
50g Kastanjechampignons
50g Roomboter

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Eendenborst met paddenstoelen risotto en groene asperges

Kenmerken:

    Een mooi gerecht om van eend te genieten!

    • 45min
    • Porties 1
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Risotto

    Samenvatting

    Delen

    Eend, risotto en groene asperges zijn een geweldige combinatie! De risotto is lekker smeuïg en heeft een rijke smaak door de oesterzwammen en kastanjechampignons. De gegrilde groene asperges erbij maken het helemaal af. Zoals je op de foto ziet houd ik ervan dat mijn eend mooi rosé is van binnen. Rond de 60 °C vindt ik het mooiste.

    Voor dit recept moet je wel goed multitasken. Zorg er daarom voor je de voorbereidingen goed opvolgt. De risotto duurt het langst en daar begin je ook mee.

    Als je de stappen hieronder volgt, dan weet ik zeker dat het jou ook gaat lukken! Bij twijfel kan ik je altijd een thermometer aanraden.

     

    Stappen

    1
    Klaar

    Voorbereiding

    Zorg ervoor dat het eend minimaal 20-30 min uit de koelkast heeft gelegen voordat je aan het recept begint. Pak het eendenborst en dep het af met keukenpapier. Snijd daarna de huidkant schuin in zodat je een ruitvorm krijg. Hoeft niet diep, maar helpt straks om de huid krokant te maken. Bestrooi het daarna met flink wat peper en een normale hoeveelheid zout.

    Snijd de ui en knoflook fijn en zet het even aan de kant. Snijd de kastanjechampignons in kwart stukken en scheur de oesterzwammen grof. Pak de asperges erbij en snijd ongeveer 1cm van de onderkant eraf. Zet het nu allemaal even aan de kant en je kunt beginnen!

    Verwarm de oven ook voor tot 200°C. Hier ga je dadelijk de eend in garen.

    2
    Klaar

    Risotto

    Ze de groenten bouillon op het vuur en maak warm. Pak nu een andere, diepe, pan erbij en fruit hier de sjalot en knoflook in met de helft van de roomboter. Voeg dan de risottorijst aan de pan toe en bak dit 2 minuten mee.
    Blus de rijst af met de wijn en voeg nu elke 5 minuten en grote schep bouillon aan de rijst toe. Voeg na 15 min alle champignons en oesterzwammen toe aan de rijst. De rijst is goed wanneer de korrel lekker zacht is. Dit kan 25-35 minuten duren. Voeg dan als laatste de andere helft van de roomboter toe. Breng het eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

    3
    Klaar

    Eend

    Bak de eendenborst in een ovenbestendige koekenpan. De eendenborst leg je met de huid naar beneden in een koude pan. Je hoeft hier geen olie of boter aan toe te voegen. Zet daarna het vuur eronder aan op middelhoog. Op deze manier komen de vetten langzaam vrij. Als de huid krokant is, dan schroei je 'm rondom dicht. Zet de pan daarna 5 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C. Zorg ervoor dat de huidkant onder ligt. Haal de eend er daarna uit en laat nog een kleine 5 minuten rusten.

    4
    Klaar

    Asperges

    Pak een grill pan en zet deze op hoog vuur. Smeer de asperges in met olie en besprenkel met peper en zout. Grill ze daarna tot ze beetgaar zijn.

    5
    Klaar

    Einde

    Pak nu een bord en schep daar de risotto op en leg de asperges ernaast.
    Als de eend gerust heeft, dan snijd je deze in plakjes en leg je mooi op het bord erbij.

    Het heeft even wat moeite gekost, maar nu mag je er lekker van gaan genieten!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Ravigottesaus
    volgende
    Tortillawrap pizza
    vorige
    Ravigottesaus
    volgende
    Tortillawrap pizza
    Hulp nodig?