0 0
Espresso/Chocolade Semifreddo met meringue

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Espresso-semifreddo
60ml Espresso Afgekoeld
2 Eidooiers
50gr Kristalsuiker
175ml Slagroom opgeklopt
Chocolade-semifreddo
120ml Slagroom Om de chocolade in te smelten
175ml Slagroom opgeklopt
50gr Kristalsuiker
2 Eidooiers
170gr Chocolade
Franse Meringue
3 Eiwit
100 Kristalsuiker
90 Poedersuiker

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Espresso/Chocolade Semifreddo met meringue

Kenmerken:

    Een heerlijke dessert voor na een lang avondje tafelen. Je kunt het helemaal van te voren maken, en in z'n geheel serveren. Voor een semifreddo worden alleen de eierdooiers gebruikt, door ook meringue te maken met de eiwitten wordt er niets weggegooid. Duurzaam en lekker :)

    • 8 uur
    • Porties 6
    • Moeilijk

    Ingrediënten

    • Espresso-semifreddo

    • Chocolade-semifreddo

    • Franse Meringue

    Samenvatting

    Delen

    Stappen

    1
    Klaar

    Maak eerst de meringue

    Klop de eiwitten luchtig tot een stijf mengel, voeg al roerend langzaam de kristalsuiker toe en klop het goed door.
    Roer vervolgens de poedersuiker erdoor heen en klop nog even door.

    2
    Klaar

    Bak de meringue in de oven.

    Maak grote toeven op een bakblik met bakpapier. Druk de puntjes plat met een natte lepel zodat deze niet verbranden.
    Zet de meringue voor 2 uur in de oven, en laat ze in de oven afkoelen.

    3
    Klaar

    Maak vervolgens de espresso vla

    Klop de eierdooiers met de suiker luchtig, en verwarm dit mengels au bain-marie. Zorg ervoor dat het mengsel niet te heet wordt (onder de 70graden) want anders gaat het schiften. Het moet mooi luchtig, lopend mengels worden.
    Voeg vervolgens de espresso toe en klop nog even goed door.

    4
    Klaar

    Meng de slagroom met de eierdooiers

    Sla de slagroom door de espressovla. Probeer het luchtigmogelijk te houden. Niet te hard roeren dus.
    Schenk dit mengels in een cakeblik die je bekleed met plasticfolie en zet het voor minimaal 30 minuten in de vriezer

    5
    Klaar

    Maak de chocoladevla

    Smelt de chocolade met slagroom en laat het iets afkoelen
    Maak opnieuw een mengels van eierdooiers en suiker en verwarm au bain-marie (zoals stap)
    Voeg de gesmolten chocolade al roerend toe aan de slag, en klop nog even luchtig.

    6
    Klaar

    maak de chocolade-semifreddo

    Sla de chocoladevla door de opgeklopte slagroom.

    7
    Klaar

    Maak de semifreddo verder af

    sla de meringue een beetje plat en verdeel deze in een laag over de espresso-semifreddo.
    Giet hierover heen het chocolademengel. Zet de semifreddo in de vriezer voor een aantal uren. Je kunt dit recept heel goed een dag vantevoren maken.

    8
    Klaar

    Serveer de semifreddo

    Haal de semifreddo een half uur voor serveren uit de vriezer en zet haar in de koelkast.
    Serveer omgekeerd op een schaal en bestrooi voor het serveren met chocoladekrullen.

    Michiel

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Kaas-uienbrood met ontbijtspek
    Buttermilk chicken
    volgende
    Krokante kip karnemelk met sriracha-mayo
    vorige
    Kaas-uienbrood met ontbijtspek
    Buttermilk chicken
    volgende
    Krokante kip karnemelk met sriracha-mayo
    Hulp nodig?