0 0
Frisse Roodlof salade

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
4st Roodlof
2st Bleekselderij
50g Blad spinazie
4st Eieren
2st Lenteui
1st Appel Zoete appel
100g Zilveruitjes
Dressing
1el Mayonaise
1el Yoghurt
1tl Witte wijnazijn
1tl Knoflookpoeder
2tl Honing
2tl Olijfolie
Zout
Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Frisse Roodlof salade

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Een makkelijke en gezonde salade. Deze salade is zoet, bitter, zuur en een beetje zout > lekker in balans dus

  • 20min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Dressing

Samenvatting

Delen

Gezond, lekker en fris dat is deze salade gemaakt van roodlof (soort witlof) bleekselderij en spinazie.

Stappen

1
Klaar

Snijden

We beginnen met het snijden van de roodlof, haal de buitenste bladeren er af en snijd de rest in stukken van ongeveer 1 cm. Ook de bleekselderij, appel en lente-ui moet gesneden worden in stukjes van 0,5 cm.

2
Klaar

Dressing

Kook de eieren 8 minuten in kokend water en spoel daarna koud me water. maak ondertussen de dressing voor over de salade.

3
Klaar

Pel de eieren en snijd ze in stukken, voeg alle gesneden groenten/fruit + de blad spinazie + zilver uitjes samen in een grote kom. Mix dit door elkaar en giet hier de zelf gemaakte dressing overheen. Eet smakelijk ??

jamilla

Recept Reviews

Gemiddelde score
(5)
Totaal aantal Reviews: 1
fleur

Dit ziet er lekker uit.
Ik ga woensdag kijken of ik ook de goede balans van zuur, zoet, zout en bitter voor elkaar krijg!

vorige
Lamsrack van de BBQ
volgende
Kippenpootjes met ‘blue cheese dip’ en bleekselderij
vorige
Lamsrack van de BBQ
volgende
Kippenpootjes met ‘blue cheese dip’ en bleekselderij

Een commentaar Verberg reacties

De salade was heerlijk. Heb een kleine aanpassing gedaan, omdat de roodlof niet te krijgen was. Heb witlof en radijs gecombineerd, om de smaak van roodlof te benaderen.

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?