0 0
Ganzenragout

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
3st Ganzenborst Ongeveer 500g
200g Roomboter
0.5el Knoflookpoeder
1.5l Water
1st Groentebouillon
3 blaadjes Gelatine
200g Bloem
6takjes Verse Tijm
Handvol Verse Peterselie
1el Grove mosterd
0.5el Worcestersaus
8st Pasteitje
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ganzenragout

Kenmerken:
  • Wild

Mooi recept om eens uit te proberen!

  • 90min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Dit wildrecept van gans in een ragout is een erg lekkere manier om van wild te genieten. We kennen allemaal wel de kippen- en runderragout, maar om hier gans in te verwerken geeft wel echt een unieke smaak.

In dit wildrecept voor ganzenragout heb ik eerst een bouillon getrokken van de gans. Om extra smaak toe te voegen aan de ganzenbouillon heb ik ook een blokje groentebouillon toegevoegd.  In dit recept is het wel belangrijk dat je de bouillon helemaal laat afkoelen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een fond van gans of wildfond toe te voegen.

Omdat je toch aardig wat ragout maakt, heb ik het gemaakt in mijn favoriete braadpan. Deze heb ik een paar jaar geleden gekocht en nog steeds erg blij mee. Dit is de braadpan van Le Creuset, misschien is het ook wat voor jou!

Als je op zoek bent naar nog meer wildrecepten, vergeet dan niet verder te kijken op de website! Hier staan nog meer wildrecepten in van zwijn, hert of haas. Check de categorie WILD voor meer inspiratie.



Stappen

1
Klaar

De bouillon

Maak de ganzenborsten schoon en verwijder het vliesje, als deze er nog op zit. Snijd nu het nu in kleine blokjes (brunoise). Bak dit kort aan op hoog vuur in een braadpan met roomboter en de knoflookpoeder. Voeg dan het water toe en verkruimel het bouillonblokje erin. Laat nu de bouillon ongeveer een 15 minuten rustig pruttelen. Pak een kom en giet daar de bouillon door een vergiet in. Laat de bouillon nu volledig afkoelen naar minimaal kamertemperatuur.
De gans die is achtergebleven in je vergiet kun je voor nu nog even aan de kant zetten. Als het niet was gelukt om de gans brunoise te snijden, dan kun je het nu verder klein hakken.

2
Klaar

De roux

Maak de roux door eerst de roomboter te smelten in een braadpan. Voeg dan geleidelijk de bloem toe en blijf het goed roeren. Zodra de bloem 'gebakken' is, dan mag de bouillon erbij. Let er wel op dat de bouillon goed is afgekoeld!
Voeg daarna de bouillon geleidelijk toe totdat je een goede ragout consistentie heb van een ragout. Het moet dus niet te waterig worden.

3
Klaar

De ragout

Zorg dat je de oven alvast voorbereid om je pasteitjes in te bakken. In mijn geval moest ik de oven op 165°C voorverwarmen en de pasteitjes 15min bakken.

Nu je de juiste consistentie hebt voor je ragout kun je de rest van de ingrediënten toevoegen. Strip het tijm van de takjes en hak dit, samen met de peterselie, fijn. Voeg dit nu toe aan je ragout samen met de mosterd en worcestersaus. Breng het verder nog op smaak met een beetje peper en zout.
Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken, knijp dan het water eruit en voeg het aan de ragout toe. Roer het er goed doorheen tot het is opgelost. Voeg dat als laatste weer de gebakken gans erbij om op te warmen. That's it!

4
Klaar

Serveer

Als je pasteitjes klaar zijn, dan giet je hier een ruime hoeveelheid ragout overheen. Dit kun je het beste doen als je de pasteitjes eerst op een bord zet.

Serveertip:
Serveer er lekker patatjes bij en een frisse salade

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Banana Loaf
volgende
Homemade kipnuggets dubbel gepaneerd
vorige
Banana Loaf
volgende
Homemade kipnuggets dubbel gepaneerd
Hulp nodig?