0 0
Gekarameliseerde appel met vanille ijs

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
50g Roomboter gezouten
2el Donkere basterdsuiker
2st Goudreinet
8bollen Vanille IJs
1takje Munt

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gekarameliseerde appel met vanille ijs

Kenmerken:

    Heerlijk toetje!

    • 10min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Check deze gekarameliseerde appel. Dit is een vrij simpel, maar superlekker recept. Een echte guilty pleasure. Het belangrijkste in dit recept is geduld. Je gaat namelijk een karamel maken waar je de stukjes appel in verwarmd. Als je net te snel gaat, dan zal de karamel al snel verbranden.

    Maar geen zorgen! Als je het recept volgt, dan zal het helemaal goed komen :).

     


    Stappen

    1
    Klaar

    Pak een pan met een vlakke bodem. Zet het vuur middelhoog en laat de roomboter smelten. Voeg nu de suiker toe en laat de boter het suiker opnemen. Zo ontstaat het karamel. Tijdens het wachten ga je verder met de volgende stap.

    2
    Klaar

    Verwijder de kern van de appel en snijd deze door de helft. Snijd de appel daarna in plakjes en voeg het toe aan de pan.
    Als je het lekkerder vindt om de appel te schillen, dan kan dat natuurlijk ook!

    3
    Klaar

    Schep het karamel over de appels heen met een lepel of beweeg de pan heen en weer zodat de karamel alles van de plakjes van de appel bedekt. Zet het vuur laag en laat het pruttelen tot het lekker plakkerig wordt. Dan is het klaar!

    4
    Klaar

    Pak nu een klein schaaltje/kommetje en doe daar 2 bolletjes van de vanille ijs in. Schep hier de gekarameliseerde appel op en als laatste een blaadje munt. That's it!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Plaattaart champignon & blauwe kaas
    Lamsvlees uit de oven
    volgende
    Lamsbout met wortelen uit de oven
    vorige
    Plaattaart champignon & blauwe kaas
    Lamsvlees uit de oven
    volgende
    Lamsbout met wortelen uit de oven
    Hulp nodig?