0 0
Groene groentensoep ?

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiƫren en delen

Ingrediƫnten

Pas eenheden aan
250g Blad spinazie
150g Boerenkool
1st Aubergine
1st Rode ui
2sr Zoete aardappel
1tl Chilivlokken
2tl Knoflookpuree
1tl Tijm
1tl Peterselie
1l Kippenbouillon
Rasp Sinaasappel Schil
Rasp Limoen Schil

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Groene groentensoep ?

Kenmerken:
  • Vegan
  • Vegetarisch

Heerlijk om de week gezond te starten!

  • 30min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediƫnten

Samenvatting

Delen

Een erg spannende soep om op tafel te zetten. Het smaakt werkelijk lekkerder dan dat het eruit ziet?! Het is een vitaminebom en rijk van smaak.

Dit is het eerste vegan recept welke ik heb geplaatst. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik door dit gerecht wellicht wel wat meer de vegan kant van recepten wil ontdekken.



Stappen

1
Klaar

Je kunt beginnen met het snijden van de ui in halve ringen. Bij de broccoli haal je de roosjes eraf en maak je hier kleine stukken van. De resterende uitsteeksels snij je eraf en gooi je weg. De stam schil je daarna en ook deze kun je klein snijden.

De aardappel hoef je vooraf niet te koken. Deze kun je schillen en in kleine blokjes snijden.

De aubergine gebruik je later.

2
Klaar

Pak een braadpan en doe hier een scheut olie in. Fruit nu de ui rn voeg de aardappel, spinazie en boerenkool toe. Schep het geheel goed door elkaar totdat de spinazie is geslonken. Nu kun je de knoflookpuree, tijm, peterselie en chili toevoegen. Als je het lekker vindt doe je er nog een klontje roomboter bij.

Als laatste meng je de kippenbouillon er doorheen. Dit kan door eerst het water te koken en daarin het bouillonblokjes toe. Wat ook kan is het bouillonblokje verkruimelen in de braadpan en het water dan toevoegen.
Laat dit lekker pruttelen op laag vuur

3
Klaar

Schil de aubergine en snij deze in grove blokken. Bak dit kort in een steelpannetje met olie, peper en zout. Blijf het husselen tot het rondom een beetje bruin is gebakken.
Zet het vuur onder de pan uit.

4
Klaar

Check de aardappelen of ze zacht zijn geworden. Zo ja, dan kun je alles pureren. Je bent klaar met pureren zodra het een mooie gladde groene soep is geworden. Nu voeg je de stukken aubergine toe. Rasp de schil van een halve limoen en een halve sinaasappel. Roer dit nog even door de soep en je bent klaar!
Eet smakelijk!

Serveertip: voeg er een toefje zure room toe. Daardoor geen vegan meer, maar wel lekker!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
Wokgerecht op een wit bord met rundvlees, sesamzaadjes, groenten en rijst
vorige
Runder Wok met groenten
Bloemkoolsoep
volgende
Romige bloemkoolsoep met prei en hamblokjes
Wokgerecht op een wit bord met rundvlees, sesamzaadjes, groenten en rijst
vorige
Runder Wok met groenten
Bloemkoolsoep
volgende
Romige bloemkoolsoep met prei en hamblokjes

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?