0 0
Heerlijke curry met kip, mango, kokosmelk en boerenkool

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
5cm Gember
4st Knoflook
5st Lenteui
2st Chilipeper
60g Cashew Ongezout
1tl Kurkuma
2tl Vissaus
200g Oesterzwammen
150g Kastanjechampignons
700g Kippendijen
1st Mango
400g Sperziebonen
2st Limoen
400ml Kokosmelk
1st Groentebouillon
450g Rijst Basmati
150g Boerenkool
2st Citroengras

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Heerlijke curry met kip, mango, kokosmelk en boerenkool

Kenmerken:

    Heerlijk fris en pittig

    • 60min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Steeds meer probeer ik gerechten met kokosmelk die toch een beetje pittig zijn. Kokosmelk wordt uiteraard vaak in een curry gebruikt. Vaak vind ik een curry te pittig als ik uit eten ga. Nu heb ik het volledig zelf in de hand! Check ook een ander recept van mij waar ik kokosmelk heb gebruikt: Gehaktballen in Oosterse stijl
    Deze curry met kokosmelk heeft ook een ingrediënt die niet kan missen in de Nederlandse keuken, namelijk boerenkool! Dit kook je samen met je rijst.

    Het recept is niet lastig om te maken. Goed voorbereiden en op je gemak koken. Het voordeel van dit recept is dat je het een tijdje moet laten pruttelen. Geen enkele haast dus!
    Bij dit gerecht is het ook erg lekker om Naanbrood te serveren.

    Benodigdheden:
    – Blender

    Stappen

    1
    Klaar

    Schil de gember en snijd in dikke plakken. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze ook in dikke plakken.
    Gebruik nu 1 van de 2 chilipepers. Snijd door het midden en verwijder de zaadlijst. De lenteui maak je schoon en je verwijderd het kontje. Snijd daarna in 3 stukken.
    Pak nu een sauspannetje en doe hier de bovenstaande ingrediënten in samen met de cashewnoten, kurkuma en vissaus. Zet het vuur middelhoog. Zodra de geuren loskomen, dan doe je alles in de blender en maal je het. Dit is je curry paste waar je dadelijk je kip in gaat braden.
    Zet een pan water op het vuur voor de rijst.

    2
    Klaar

    Snijd de kip in grove stukken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eraf. Daarna kun je ook het vruchtvlees in grove stukken snijden.
    Maak de oesterzwammen en kastanjechampignons schoon en bak deze droog tot lekker bruin zijn. Haal ze daarna van het vuur af.
    Voeg nu een scheut olie en de curry paste aan de pan toe. Je kunt hier het beste een wokpan voor gebruiken. Bak dit ongeveer een minuut zodat de smaken loskomen. Voeg dan de kip toe. Zodra de buitenkant gegaard is voeg je ook de mango en de sperziebonen eraan toe.
    Nu kun je ook de kokosmelk en de sap van 2 limoenen erbij doen. Breng het geheel aan de kook en laat daarna ongeveer 10 minuten verder pruttelen op laag vuur.

    3
    Klaar

    De rijst

    Zorg dat je tussendoor de rijst kookt. Bekijk de verpakking voor de instructies. Doe het bouillonblokje erin voordat je de rijst in de pan doet. Na ongeveer 5 minuten voeg je de boerenkool toe. Dit moet minimaal 10 minuten meekoken.
    Giet de rijst af zodra het klaar is.

    4
    Klaar

    Garnering

    Sla met de achterkant van je mes om het citroengras te kneuzen. Verwijder daarna de harde buitenkant en snijd het erg fijn. De laatste chilipeper snijd je ook helemaal fijn, inclusief de zaadlijst.
    Dit samen dient als garnering.

    5
    Klaar

    Voor het serveren kun je het beste een kom gebruiken. Doe er eerst een schep rijst in aan 1 helft. Daarna een schep van de curry op de andere helft. Garneer het met het citroengras en chili en smakelijk eten!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Hartige romaatjes taart met pesto
    volgende
    Cocktail espresso martini
    vorige
    Hartige romaatjes taart met pesto
    volgende
    Cocktail espresso martini
    Hulp nodig?