0 0
Hele kip uit de oven

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Hele kip
1klont Roomboter
2takjes Verse Rozemarijn
2st Winterpeen
1st Paprika Geel
1st Courgette
RUB
0.5el Tijm
0.5el Donkere basterdsuiker
0.5el Knoflookpoeder
0.5el Paprikapoeder
1tl Komijnzaad
1tl Zeezout
0.5el Zwarte peper
0.5el Basilicum
1tl Chilivlokken
1tl Selderij

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hele kip uit de oven

Kenmerken:

    Lekker kippetje met groenten uit de oven

    • 60min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • RUB

    Samenvatting

    Delen

    Eerder heb ik al een hele kip gemaakt op een bierblik vanuit de BBQ. Check het recept HIER. De rub welke ik had gemaakt was erg lekker en daarmee ook voor dit recept gebruikt.
    Deze keer heb ik de kip klaargemaakt in de oven en zonder bier! Alcoholvrije kip dus :).

    Om het vlees goed sappig te houden heb ik gezouten roomboter onder de huid aangebracht. Tijdens het bakproces wordt dit opgenomen door het vlees. Uiteraard kunnen de groenten niet missen bij een maaltijd. Gotta stay healthy! Om de totale smaakbeleving te krijgen heb ik de groenten in dezelfde braadslede gedaan als de kip. De groenten worden daarmee gegaard in de sappen van de kip.

    Probeer het recept uit!


    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 230°C. Zet alvast de braadslede in de oven.
    Snijd de paprika, courgette en wortel julienne in wat grovere stukken. Deze doe je na de voorbereidingen in de braadslede. Zie stap 3 voor het vervolg.

    2
    Klaar

    Bereid de kip voor

    Voeg alle ingrediënten voor de rub samen in een vijzel. Hier kan je het nog even verder fijn malen. Je kunt het ook in een kommetje doen als je het niet nodig vindt om verder te malen.

    Dep de kip nog een beetje droog. Pak een lepel en maak de huid wat los van de borst. Pak daarna een klont roomboter en verdeel dit met je vingers tussen de huid en borst. Als je dit hebt gedaan, dan giet je wat olijfolie over de kip heen. Pak nu de rub en smeer de kip goed in. Zorg dat je alle plekjes bedekt. Mocht je toch nog een beetje rub overhoudt, dan kan dit in de binnenholte van de kip.
    Pak je takjes rozemarijn en doe deze ook in de holte van de kip.

    3
    Klaar

    Oventijd

    De braadslede kun je nu uit de oven halen. Deze is inmiddels al goed voorverwarmd. Giet hier eerst een scheut olie in. Verdeel de groenten nu over de bodem van de braadslede. Kruid dit een beetje met zout en peper. Leg bovenop de groenten de kip met de borst naar beneden. De temperatuur van de oven draai je nu terug naar 175°C en zet dan de braadslede in het midden van de oven. Braad de kip eerst ongeveer 20min. Na deze 20 minuten draai je de kip om waardoor de borst naar boven is gericht. Braad nu nog een 30 minuten en haal de kip eruit. Laat dit nog even 5 minuten rusten met wat aluminiumfolie er overheen. En klaar is je kip!

    4
    Klaar

    Snijden

    Er zijn diverse manieren voor het snijden van een hele kip. Er zal een instructie volgen op de site, maar deze is nu nog niet aanwezig.
    Weet je niet hoe je de kip moet snijden, dan is Youtube je vriend. Totdat ik mijn instructies beschikbaar heb!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Een omelet met spek, paprika, bosui, gruyere kaas en jonge kaas.
    vorige
    Omelet met kaas en spek
    nasi met kippendijen, paprika, bosui, spekjes, kroepoek, sesamolie, oestersaus, knoflook
    volgende
    Nasi met kippendijen en vol groenten
    Een omelet met spek, paprika, bosui, gruyere kaas en jonge kaas.
    vorige
    Omelet met kaas en spek
    nasi met kippendijen, paprika, bosui, spekjes, kroepoek, sesamolie, oestersaus, knoflook
    volgende
    Nasi met kippendijen en vol groenten

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?