0 0
Hutspot op eigen manier

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
600g Winterpeen
400g Ui
600g Aardappelen iets kruimig
250g Gerookte spekjes
200g Zoete aardappel
375g Rookworst
100g Bloemkool
100ml Halfvolle Melk
25g Roomboter
250ml Stampot jus
2tl Mosterd
2el Zonnebloemolie
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hutspot op eigen manier

Kenmerken:

    Een echt Nederlands gerecht met veel groenten. Een favoriet van ons onder de stamppotten.

    • 30min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Het is nog steeds winter dus dat betekend stamppot. Heerlijke hutspot met als hoofdingrediënten wortel, ui en aardappel

    Stappen

    1
    Klaar

    We beginnen met het schillen en snijden van de aardappel + zoete aardappel. Snijd de aardappels in kwarten zodat deze sneller gaar zijn. Wij hebben een zak gesneden hutspot groenten gekocht, anders kan je nu ook de wortel en ui snijden .

    2
    Klaar

    Zet een koekenpan op het vuur met de zonnebloemolie, verwarm op middelhoog vuur en voeg dan de gesneden uien toe. Laat deze langzaam garen tot helemaal zacht. Zet ondertussen op een andere pit een grote pan met water en kook hierin de aardappels, wortel en bloemkool gaar. Dit duurt beide ongeveer 20 minuten.

    3
    Klaar

    Ondertussen kunnen we de gerookte spekjes en rookworst bereiden. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak hier de spekjes knapperig en goud bruin. Bereid de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bereid ook de jus volgens de bereidingswijze op de verpakking.

    4
    Klaar

    Wanneer de aardappels, wortel en bloemkool gaar zijn kunnen we gaan stampen. Schep eerst een gedeelte van de wortels uit de pan met water, zodat we deze niet helemaal fijn hoeven te stampen. Giet de pan af met aardappels, bloemkool en een gedeelte van de wortels. Voeg hieraan de melk en boter toe en stamp dit fijn met een aardappelstamper.

    5
    Klaar

    Nu kunnen we alles samen voegen. Schep de zachte uien en de apart gehouden wortels toe aan de aardappelpuree. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Schep per persoon de hutspot op een bord met de gebakken spekjes, rookworst en jus. Eet smakkelijk

    jamilla

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Groentebowl met kip en zoete aardappel
    salsa verde
    volgende
    Chimichurri
    vorige
    Groentebowl met kip en zoete aardappel
    salsa verde
    volgende
    Chimichurri
    Hulp nodig?