0 0
Kip-preitaart met roomkaas

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Deeg
300gr Bloem
1 tl Zout
125gr Boter
1 Eieren
70ml Water
2 tl Azijn
Vulling
750gr Kippendijen
2 Prei in ringetjes gesneden
200gr Roomkaas
4-5el Bieslook
2-3 el Verse Peterselie
De rest
1 Taartvorm ~25cm
2 el Paneermeel

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kip-preitaart met roomkaas

Niet moeilijk, erg smakelijk en het ziet er ook nog eens professioneel uit!

  • 50min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Deeg

  • Vulling

  • De rest

Samenvatting

Delen

Een heerlijke preitaart gemaakt met zelfgemaakte kruidenkaas.

Stappen

1
Klaar

Het deeg & Kruidenkaas

Meng het bloem met het zout, snij de roomboter in kleine blokjes (1 bij 1cm) en meng deze door het bloem. Probeer het samen te knijpen zodat alles een beetje korrelig wordt. Voeg hierna het ei, water en het azijn toe en probeer dit tot een bal te vormen met zo min mogelijk kneden. Verpak dit in folie en laat het 30 min rusten in de koelkast. Zo koelt de boter weer af.

Meng de roomkaas met verse tuinkruiden. Je kunt hier van alles voor gebruiken, bieslook en peterselie geven een heerlijke smaak. Voeg nog peper en zout toe en zet het mengsel apart

2
Klaar

De inhoud bakken

Bak de kippendij met wat peper en zout. Probeer een mooie bruining te krijgen voor extra smaak. Voeg na 5-10 minuutjes de prei toe gesneden in ringetjes. Giet het overtollige vocht af (of zeef dit mengsel) en voeg de kruidenkaas mix toe.

3
Klaar

De taartvorm bekleden

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvorm in met roomboter.

Je kunt de helft van het gemaakte deeg uitrollen totdat je de volledige vorm + zijkanten kunt bekleden. Strooi wat paneermeel op de bodem zodat deze mooi krokant wordt tijdens het bakken. Gooi de vulling hierop en druk deze zachtjes aan tot een compacte massa.

Rol de tweede helft van het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4mm en snijd hier stroken van 1-2 cm uit. Je kunt deze in een raster op de vulling leggen en al het deeg bestrijken met wat eigeel.

4
Klaar

Bakken en Eten

Zet de taart in de oven voor 45-55min totdat hij goudbruin is. Laat hem hierna nog even kort afkoelen buiten de oven op een rekje.

Eet smakelijk!

Arnout

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vis-snoekbaars-groenten
vorige
Snoekbaars met groenten uit de oven
volgende
Makreelsalade met rode bietjes en kikkererwten
vis-snoekbaars-groenten
vorige
Snoekbaars met groenten uit de oven
volgende
Makreelsalade met rode bietjes en kikkererwten
Hulp nodig?