0 0
Kippenpootjes met ‘blue cheese dip’ en bleekselderij

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
6st Bleekselderij
2kg Kippenpootjes
2tl Paprikapoeder
2tl Gemberpoeder
2tl Uienpoeder
2tl Knoflookpoeder
2tl Chilipoeder
1el Olijfolie
De 'glaze'
3st Knoflook
1st Rode ui
3el Ketchup
2el Honing
1el Ketjap manis
1st Limoen Sap
3tl Sriracha
4el Olijfolie
Blue cheese dip
250g Blauwe kaas Tip: Dana blue
200g Mayonaise
4st Bosui
250g Crème fraîche
Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kippenpootjes met ‘blue cheese dip’ en bleekselderij

Kenmerken:

    De combi met de 'blue cheese' dip is fantastisch!

    • 45min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • De 'glaze'

    • Blue cheese dip

    Samenvatting

    Delen

    Dit gerecht is echt superlekker! Ik heb de kippenpootjes op de BBQ klaargemaakt, maar het kan ook gewoon in de pan of oven. Dit is uiteraard aan jou! Als je van blauwe kaas houdt, dan is deze ‘blue cheese dip’ geweldig! De pittige smaak van de kaas in combinatie met de bleekselderij is top!

    Zorg ervoor dat je van de kippenpootjes een paar uur, of een dag, van te voren kruid zodat het lekker intrekt.

    Stappen

    1
    Klaar

    De kippenpootjes

    Begin met het kruiden van je kippenpootjes. Leg ze in een grote kom en doe hier de paprika-, gember-, uien-, knoflook- en chilipoeder toe. Doe er nog een scheut olie doorheen en meng het goed met elkaar.

    2
    Klaar

    De glaze

    De ingrediënten van de glaze zullen goed gemengd moeten worden. Je kunt dit het beste in een keukenmachine mixen of met een staafmixer. Deze glaze kun je straks tijdens het braden van je kippenpootjes aanbrengen met een kwast.

    3
    Klaar

    Blue cheese dip en bleekselderij

    Deze stap is vrij eenvoudig.
    Verwijder de strengen van de bleekselderij. Dit is het eenvoudigste om ze door de midden te breken.

    Pak nu een ruime kom en doe hier de mayonaise en crème fraîche in. Meng dit door elkaar met de peper. Snijd nu de bosui in kleine ringetjes en de kaas grove stukken. Doe dit erbij in de kom en hussel het goed door elkaar.
    That's it! Proef het nog even met een stukje bleekselderij en voeg nog wat extra peper toe als je wilt.

    Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de kippenpootjes garen.

    4
    Klaar

    Kippenpootjes braden

    Zelf heb ik de kippenpootjes gebraden in de BBQ. Ik vind de smaken van de BBQ in mijn vlees onwijs lekker. Dit is een unieke smaak welke je niet kunt krijgen uit de pan of oven.

    Welke je ook kiest, je kunt daarin de volgende stappen volgen.
    Braad kippenpoten rondom bruin en laat ze daarna garen op middelhoge hitte. Smeer de glaze om de paar minuten over je kippenpootjes heen. Herhaal dit een paar keer zodat je een lekkere smeuïg laagje er overheen krijgt.
    Als het naar wens is, dan kan je ze serveren! Eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Gemiddelde score
    (5)
    Totaal aantal Reviews: 1
    fleur

    Om je vingers bij op te eten, zo lekkerrrrr!

    vorige
    Frisse Roodlof salade
    kipburger
    volgende
    Kipburger met tzatziki
    vorige
    Frisse Roodlof salade
    kipburger
    volgende
    Kipburger met tzatziki

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?