0 0
Klassieke uiensoep

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2el Bloem
1kg Ui
3st Knoflook
1el Lichte basterdsuiker
1el Balsamicoazijn
0.5st Stokbrood
3 takjes Verse Tijm
5cl Cognac
175ml Witte wijn
1.2l Runderbouillon
125g Zwitserse Gruyère

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Klassieke uiensoep

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Heerlijke klassieke uiensoep

  • 40
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Dit is een heerlijk recept voor een klassieke uiensoep. Het is geen moeilijk recept, maar je moet er wel geduld voor hebben. Het is hierin erg belangrijk dat je de uien goed karameliseert en niet te snel doorgaat. Als ik uit eten ga en er staat een uiensoep op het recept, dan bestel ik deze eigenlijk nooit. Misschien komt dit wel een beetje door mijn vader. Hij heeft vaak pech in een restaurant als hij een uiensoep besteld. Zelf kon hij thuis altijd wel een heerlijk uiensoep recept maken. Daarom dacht ik, dat kan ik ook!

Ik ben aan de slag gegaan en lekker mijn tijd genomen. Tijdens het koken heb ik er extra op gelet dat de uien mooi zacht zijn geworden. Dit maakt de smaak van je uiensoep erg goed! Dit recept voor uiensoep heb ik bereid in mijn favoriete ‘le Creuset’  pan. Het is een erg duurzame pan, makkelijk schoon te maken en staat ook nog eens mooi op tafel.

Check het recept hieronder en enjoy!



Stappen

1
Klaar

Snijd de uien in halve ringen en bak deze in een braadpan met roomboter, de bloem en een beetje olijfolie. Voeg ook de balsamicoazijn toe en de suiker. Snijd ondertussen de knoflook fijn en risp de tijm van de takjes. Als de uien lichtbruin zijn geworden, bak dan de knoflook en tijm voor een kleine 5 minuten mee.

Zet nu ook alvast de oven aan en laat het voorverwarmen tot 200°C.

2
Klaar

Blus het uienmengsel af met de wijn en de cognac. Meng het eventjes er doorheen en voeg dan de runderbouillon toe. Laat de soep nu ongeveer 20 minuten pruttelen. Breng de soep verder op smaak met peper en zout.

3
Klaar

Tijdens het wachten

Als je stokbrood nog afgebakken moet worden, dan kun je dat nu doen. Ook kun je de Gruyère kaas alvast raspen. Als je het al geraspt hebt gekocht, dan hoeft dat natuurlijk niet :).

4
Klaar

Als de soep klaar is, dan schep je het in een kommetje. Leg hier 1 of 2 stukken stokbrood op en bedek het rijkelijk met de Gruyère kaas. Zet het nu in de oven en grill de kaas.
That's it! Geniet ervan en laat mij weten wat je er van vindt!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Gemiddelde score
(5)
Totaal aantal Reviews: 1
chris

Het recept is niet compleet. Er staat geen knoflook bij de ingrediënten en wel in de werkwijze, en staat ook nergens wanneer de basterdsuiker erbij moet en ook niet wanneer de bloem erbij moet.

vorige
Vitello tonnato sandwich
volgende
Romige risotto met champignons
vorige
Vitello tonnato sandwich
volgende
Romige risotto met champignons
Hulp nodig?