0 0
Lamsburger met fetaspread

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
De burger
600g Lamsgehakt
Schil Citroen Geraspt
2st Zongedroogde tomaatjes
6blaadjes Verse basilicum
1st Knoflook
1el Oregano
100g Mozzarella Geraspt
Garnering
0.5st Paprika Gele
0.5st Rode ui
0.5st Komkommer
25g Gemengde sla
4st Ciabatta
Fetaspread
2st Gegrilde paprika Uit de pot
200g Feta
8st Zongedroogde tomaatjes
1st Knoflook
0.5st Rode ui
sap Citroen
6el Olijfolie
10druppels Tabasco

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lamsburger met fetaspread

Kenmerken:

    Weer eens wat anders dan een beefburger

    • 40min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • De burger

    • Garnering

    • Fetaspread

    Samenvatting

    Delen

    Burgers kan ik wel elke dag eten! Ik heb hier meerdere recepten van op de site gezet. Dit zijn recepten met kip, rund of wild. Niet eerder heb ik een burger met lamsgehakt gemaakt. Afgelopen weekend heb ik een nieuwe BBQ gekocht en wil deze zoveel als mogelijk gebruiken! Het is een Goldens’ Cast Iron Kamado. Op de burger heb ik ook een lekkere fetaspread op gedaan. Erg makkelijk om te maken en superlekkere combi van lam en feta.

    Burgers maak ik zelf niet meer op het gasfornuis. De smaak die je namelijk krijgt door het grillen op een BBQ is niet te evenaren. Voor het grillen gebruik ik ook niets anders dan goede houtskool. Je kunt ook een beetje spelen met rookhout. Check dit recept voor de lamsburger van lamsgehakt en laat mij weten wat je ervan hebt gevonden!



    Stappen

    1
    Klaar

    De burger

    Hak de oregano, basilicum, zongedroogde tomaten en knoflook fijn. Als je de mozzarella in 1 stuk hebt gekocht, dan snijd je deze ook in kleine stukken. Ik heb zelf geraspte mozzarella gebruikt. Is veel gemakkelijker te gebruiken.

    Voeg dit allemaal samen in een kom samen met het lamsgehakt. Kruid het verder met een beetje peper en zout. Voeg er nog wat geraspte citroenschil aan toe en kneed alles goed door elkaar. Maak er nu 4 gelijke burger van 150g. De burgers kun je groter houden dan het broodje. Het slinkt altijd wel een beetje tijdens het bakken.

    Leg de burgers nu voor ongeveer een uur in de koelkast en ga verder met de andere voorbereidingen. Als je de burgers gaat bakken op de BBQ, dan kun je nu alvast de kolen aansteken. In mijn geval heb ik een kamado gebruikt, dus die moet ook even goed opwarmen.

    2
    Klaar

    Fetaspread

    Het is eigenlijk niet meer dan alle ingrediënten samen te voegen in een blender en te mixen! Je kunt hier ook een keukenmachine of staafmixer voor gebruiken.
    Schep daarna de spread in een kommetje en leg er een blaadje basilicum op. Ziet er mooi uit bij het serveren!

    3
    Klaar

    Snijd de paprika, komkommer en ui julienne. Dus in dunnen reepjes. Hussel dit in een kom met een beetje olijfolie en zwarte peper.
    Voor het broodje heb ik een ciabatta met olijven gekocht. Past perfect bij dit gerecht. Snijd de broodjes open en besmeer de binnenkant met roomboter.

    4
    Klaar

    Grillen

    Start eerst met het grillen van de broodjes. Als je het nog niet hebt gedaan, besmeer de binnenkant met roomboter. Grill ze tot ze mooi goudbruin zijn aan de binnenkant.

    Grill de burgers tot ze nog lekker sappig zijn aan de binnenkant. Houd een kerntemperatuur aan van ongeveer 55°C.

    5
    Klaar

    Smeer de fetaspread op de onderste helft van het broodje. Leg daar de sla en tomaat op en daarna de burger. Leg daar bovenop de uit, paprika en komkommer. Serveer nog wat extra spread erbij en enjoy!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Tonijn gegrild mihoen shiitake
    vorige
    Gegrilde tonijn
    volgende
    Sliptong met beurre noisette en garnalen
    Tonijn gegrild mihoen shiitake
    vorige
    Gegrilde tonijn
    volgende
    Sliptong met beurre noisette en garnalen
    Hulp nodig?