Ingrediënten
-
1.5kg Gehakt1.0kg runder 0.5kg half-om
-
5t Knoflook
-
1st Rode ui
-
1st Paprika
-
800gr Italiaanse groente
-
400gr Gezeefde tomaten
-
400gr Tomaten in blokjes
-
70gr Tomatenpuree
-
4tl Sambal
-
2tl Worcestersaus
-
2tl Basterdsuiker
-
250ml Rode wijn
-
50gr Parmazaanse Kaas (rasp)
-
150gr Jonge kaas (rasp)
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Lasagnebladen
-
Chilivlokken
-
Bechamelsaus
-
1000ml Volle melk
-
120gr Bloem
-
100gr Roomboter
-
2tl Nootmuskaat
-
40gr Parmazaanse Kaas (rasp)
-
20gr Jonge kaas (rasp)
Samenvatting
De perfecte oplossing als je een grote groep mensen op bezoek krijgt! Het is een stevige lasagne welke vol van smaak is.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de ui, knoflook en paprika fijn. Pak een braadpan, voeg een scheut olie toe en bak de ui, knoflook en paprika ongeveer 4 minuten op hoog vuur. Voeg daarna het gehakt en een klont roomboter toe. Bak het gehakt lekker bruin. Tijdens het braden voeg je de worchester saus, chilivlokken, sambal en als laatste de tomatenpuree toe. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
Nu gehakt en groenten in 1 pan zit kun je de gezeefde en gepureerde tomaten toevoegen. Breng het daarna verder op smaak met de suiker, peper en zout. Het geheel laat je ongeveer nog een 15 minuten pruttelen. Laat de oven nu alvast voorverwarmen 200°C. |
4
Klaar
|
Nu het gehaktmengsel lekker de smaken opneemt, kun je de bechamelsaus maken. |
5
Klaar
|
Pak nu je ovenschaal en bouw de lasagne als volgt op. |
Een commentaar Verberg reacties
Dit was een heerlijke lasagna! Vol van smaak, goed gevuld. Een volwaardige maaltijd.