0 0
Marokkaanse lamsschenkel stoofpot

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Stoofpot
4 st Lamsschenkel ongeveer 4 stuk ~1,5kg
3 el Ras el hanout
150gr Gedroogde abrikozen
400gr Kikkererwten
800gr Tomatenpuree
500ml Lamsbouillon Kip of rund mag ook
2 tenen Knoflook
1/2 tl Kurkuma
1 el Honing
2 st Witte ui
3st Wortel
1 st Kaneelstok
1 hand Amandel
Couscous
320gr Couscous
1 st Sinaasappel
2 el Munt
Yoghurtsaus
200ml Griekse yoghurt
2 el Munt
1 el Ras el hanout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Marokkaanse lamsschenkel stoofpot

Kenmerken:
    Keuken

      Snel (voor een stoofpotje), makkelijk en smakelijk!

      • 180min
      • Porties 6
      • Gemiddeld

      Ingrediënten

      • Stoofpot

      • Couscous

      • Yoghurtsaus

      Samenvatting

      Delen

      Stappen

      1
      Klaar

      Lamsschenkel marineren + voorbereiding

      Marineer de lamsschenkel (het liefst een dag vantevoren) met peper, zout, kurkuma, een paar tenen knoflook en een el gember.

      Snij de wortel en ui in stukjes (niet te fijn) en hak ook nog een paar tenen knoflook en wat gember fijn. De yoghurtsaus kun je ook alvast voorbereiden en in de koelkast zetten. Hak de munt fijn en meng deze met de yoghurt & kruiden.

      2
      Klaar

      Aanbraden lamsvlees

      Bak het vlees bruin in een pan totdat het een mooie kleur heeft, dit boegt extra smaak toe.

      In een grote braadpan kun je alvast de ui lichtjes aanbakken samen met de knoflook en gember. Zodra de ui glazig is gooi je de rest van de groenten erbij en de ras el hanout. Laat dit even opwarmen/aanbakken zodat de kruiden goed gaan ruiken.

      Roer nu de kikkererwten, tomatenblokjes, honing, bouillon erdoor heen en voeg het vlees toe. Laat dit rustig sudderen of zet in de oven op ~150 graden.

      Bak alvast de gehakte amandelen (of amandelschilfers als je die hebt) bruin in een pan en zet deze apart voor topping. Snij ook nog wat munt/peterselie fijn voor het serveren.

      3
      Klaar

      Couscous & Serveren

      Wanneer je bijna klaar bent met de stoofpot kun je de couscous voorbereiden. Voeg naast het water ook wat sinaasappelsap toe en munt aan het einde voor een frisse couscous.

      Serveer de stoofpot met de hele schenkel in de saus met wat couscous en yoghurt daarnaast. Maak het geheel af met de toppings.

      Arnout

      Recept Reviews

      Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
      vorige
      Coquille met witlof mousse van cava
      volgende
      Indiase frittata met kokosmelk
      vorige
      Coquille met witlof mousse van cava
      volgende
      Indiase frittata met kokosmelk
      Hulp nodig?