0 0
Pepersaus recept met room

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1.5el Bloem
200ml Runderbouillon
100ml Slagroom
50g Roomboter
2tl Groene pepers
5cl Cognac
1st Sjalot
Handje Verse Peterselie
Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pepersaus recept met room

Kenmerken:

    Een lekkere en gemakkelijke saus die goed bij biefstuk past

    • 10min
    • Porties 4
    • Gemakkelijk

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Een super bekende saus die je eet bij vlees en groenten; Pepersaus. Heel erg lekker, al zeg ik het zelf, en helemaal niet moeilijk om te maken. Bij dit recept zie je hieronder ook de video-instructie hoe je de pepersaus kunt maken. Met deze video en de beschreven stappen weet ik zeker dat het jou ook gaat lukken!

     

    Stappen

    1
    Klaar

    We beginnen met het fijn snijden van het sjalotje en de knoflook. Zet een steelpan op het vuur en verwarm hier de boter in. Voeg dan de gesneden sjalot en knoflook toe aan de gesmolten boter. Fruit dit ongeveer 2 minuten.

    2
    Klaar

    Nu kan de bloem bij de boter. Roer het goed, want dit bakt snel aan. Bak de bloem ook weer 2 minuten tot deze licht gebruind is.

    3
    Klaar

    Dan gaat het vocht erbij. Voeg eerst de cognac en daarna de bouillon toe aan het bloemmengsel. Blijf dit goed roeren tot er geen klontjes meer inzitten.

    4
    Klaar

    Nu mogen ook de groene peperkorrels en de gemalen zwarte peper naar smaak erbij. Al roerend voeg je ook de slagroom toe en de peterselie. Nog even door laten koken en je kunt de pepersaus serveren bij je maaltijd.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Snelle Mexicaanse sla wrap met pangasiusfilet
    volgende
    Flammkuchen van de BBQ
    vorige
    Snelle Mexicaanse sla wrap met pangasiusfilet
    volgende
    Flammkuchen van de BBQ
    Hulp nodig?