0 0
Plaattaart champignon & blauwe kaas

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
270g Bladerdeeg verse bladerdeeg
250g Kastanjechampignons
125g Gerookte spekjes
100g Shiitake
75g Blauwaderkaas Zachte blauwaderkaas: Castello Creamy blue 70+
75g Roquefort Pittige blauwaderkaas
2st Ui
0,5st Prei
3st Knoflook
25g Geraspte kaas
1st Peer
2el Zonnebloemolie
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Plaattaart champignon & blauwe kaas

Kenmerken:

    Snel en makkelijk een lekker gerecht uit de oven. Een plaattaart in een soort van pizza, maar dan met een bladerdeeg bodem. Bij deze plaattaart heb ik gebruik gemaakt van champignons , ui en blauwaderkaas.

    • 25
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Makkelijk en snel je vrienden imponeren met een lekker gerecht. Maak dan deze plaattaart met kastanje champignons en blauwaderkaas.

    Zowel lekker als hoofd- of bijgerecht



    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd de ui fijn. Verwarm 1el olie in een koekenpan en bak hier de spekjesreepjes met de ui in. Bak voor 2 minuten op hoog vuur, daarna nog voor 8 minuten op laag vuur.

    2
    Klaar

    Snijd de champignons en shiitake in dunnen plakjes en de knoflook fijn. Verwarm 1el olie in een koekenpan en voeg hier de champignons aan toe. Bak deze 5 minuten, voeg daarna de knoflook toe en bak nog eens 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

    3
    Klaar

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het bladerdeeg op. Prik met een vork hier enkele gaatjes in het bladerdeeg, dit voorkomt luchtbellen. Smeer de blauwaderkaas (zacht) over het bladerdeeg, verdeel hierop het ui/spekjes mengsel en het champignon mengsel.

    4
    Klaar

    Snijd de prei in dunnen halve ringen en de peer in blokjes van 0,5cm. Verdeel de prei, geraspte kaas en de peer over de plaattaart en verkruimel als laatste de roquefort (pittige blauwaderkaas) hierover.

    5
    Klaar

    Bak de plaattaart voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200graden. Wanneer de bladerdeeg goudbruin is is deze klaar. Eet smakelijk.

    jamilla

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Platbrood met tzatziki en kip
    vorige
    Grieks platbrood met kip, feta en tzatziki
    volgende
    Gekarameliseerde appel met vanille ijs
    Platbrood met tzatziki en kip
    vorige
    Grieks platbrood met kip, feta en tzatziki
    volgende
    Gekarameliseerde appel met vanille ijs
    Hulp nodig?