0 0
Pompoensoep met tijm en rozemarijn

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Rode ui
1st Puntpaprika
2teentjes Knoflook
1st Fles pompoen
2st Zoete aardappel
1st Appel elstar
2takjes Verse Rozemarijn
4takjes Verse Tijm
1tl Paprikapoeder
1L Groentebouillon
1tl Sambal
Zeezout
Zwarte peper
Crème fraîche

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pompoensoep met tijm en rozemarijn

Kenmerken:

    Heerlijk en vol met groenten

    • 40min
    • Porties 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Deze pompoensoep is gemakkelijk te maken en erg lekker. Check het filmpje voor de instructies en laat ons weten wat je ervan vindt!

     

    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd de rode ui grof in kwart ringen. Snijd de paprika door de helft, verwijder de zaadlijst en snijd daarna grof in halve ringen. De knoflook kun je ook grof snijden. Pak dan je pompoen erbij, schil deze en daarna kun je deze in grove stukken snijden. De zoete aardappel schil je eerst en snijd je ook in grove stukken. Bij de appel verwijder je de kern en snijd je ook in grove stukken.

    2
    Klaar

    Nu kun je beginnen door een braadpan op middelhoog vuur te zetten. Doe hier een scheut olie in en start met het fruiten van je ui. Als dit een beetje zacht is geworden, dan voeg je de paprika eraan toe en de knoflook. Roer het regelmatig zodat het niet aanbakt.

    3
    Klaar

    Voeg dan de zoete aardappel en pompoen toe. Bak dit ook een paar minuten mee.

    4
    Klaar

    Rips de tijm en rozemarijn van de takjes en voeg dit toe aan de pan. Samen met de paprikapoeder. Giet dan het water er overheen en verkruimel het bouillonblokje. Je kunt dit natuurlijk ook voorbereiden en gewoon de groentebouillon toevoegen. Doe de deksel erop en kook tot de pompoen en aardappel zacht zijn geworden.

    5
    Klaar

    Nu kun je de mixer erbij pakken en de soep pureren. Voeg daarna de sambal, peper en zout toe. Voeg bij het opdienen nog een beetje crème fraiche toe en eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Platbrood (flatbread)
    volgende
    Kaas-uienbrood met ontbijtspek
    vorige
    Platbrood (flatbread)
    volgende
    Kaas-uienbrood met ontbijtspek
    Hulp nodig?