0 0
Quesadilla

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Kippendijen
0.5st Rode ui
0.5st Prei
100g Witte kool
2st Knoflook
1st Chilipeper
75g Maïs
125g Kidneybonen
500g Passata
3el BBQ Saus
75g Geraspte kaas
125g Zure room
6st Tortilla wrap
10druppels Tabasco
Kruidenmix
1tl Peterselie
1tl Uienpoeder
0.5tl Komijnzaad
1tl Chilipoeder
1tl Paprikapoeder
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Quesadilla

Kenmerken:

    Typisch Mexicaans gerecht gemaakt in een handomdraai!

    • 30min
    • Porties 3
    • Gemakkelijk

    Ingrediënten

    • Kruidenmix

    Samenvatting

    Delen

    De quesadilla is een bekend gerecht in de Mexicaanse keuken, een wrap die vaak gevuld wordt met kip of gehakt. Wat ik aan dit quesadilla recept lekker vind is de krokante tortilla. Een ander populair recept van mij is de wrap. Dat is nog iets eenvoudiger dan dit recept. Daar vul je namelijk de wraps, rolt ze op en zet ze in de oven. Bij de quesadilla moet je wel even bijblijven. Je zou dit ook in kleinere porties kunnen maken en serveren als een soort snack.

    Wat eigenlijk niet hierbij kan ontbreken zijn nachochips en quacamole!



    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd de kippendijen in hapklare stukken en kruid dit met de kruidenmix. De rode ui en prei kan in halve ringen gesneden worden en de knoflook en chilipeper snijd je fijn.
    De kidneybonen en maïs hoef je alleen schoon te spoelen. Dit zijn eigenlijk alle voorbereidingen. Nu kun je gaan bakken!

    2
    Klaar

    Ik kan je aanraden om voor het klaarmaken van de vulling een wokpan te gebruiken. Een braadpan kan ook.
    Bak de kip rondom bruin in een scheut olie. Voeg daarna knoflook en chilipeper toe. Bak dit even kort mee en voeg dan de rode ui, prei en witte kool toe. Voeg na een aantal minuten de passata toe en laat dit een kleine 5 minuten pruttelen.

    3
    Klaar

    Doe nu de maïs, kidneybonen, tabasco en BBQ saus erbij. Laat dit nog even pruttelen en breng het verder op smaak met peper en zout.
    Zet nu ook een koekenpan op het vuur zonder olie of boter.

    4
    Klaar

    Bak 1 kant van de tortilla tot het lichtbruin wordt, draai dan om en besmeer de bodem met creme fraiche. Doe er dan 2 tot 3 lepels van de vulling erop. Strooi er dan nog wat kaas overheen en vouw de tortilla dubbel. Bak beide kanten goudbruin en that's it!
    Serveer er nog wat nachochips en Gaucamole erbij als je het lekker vindt.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Bananenmilkshake met rum en bitterkoekjes
    Tonijn gegrild mihoen shiitake
    volgende
    Gegrilde tonijn
    vorige
    Bananenmilkshake met rum en bitterkoekjes
    Tonijn gegrild mihoen shiitake
    volgende
    Gegrilde tonijn
    Hulp nodig?