0 0
Romige pasta linguine met kip en gormas

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
125g Gerookte spekjes
500g Kippendijen
1st Prei
1st Sjalot
1st Puntpaprika
3st Knoflook
1tl Italiaanse kruiden
150g Gormas
125ml Kookroom
1handje Verse basilicum
200g Linguine
Olijfolie
Kruidenmix
2tl Worcestersaus
1tl Knoflookpoeder
1tl Paprikapoeder
1tl Sambal
0.5tl Grof zeezout
0.5tl Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Romige pasta linguine met kip en gormas

Kenmerken:

    Heerlijke romige pasta

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Kruidenmix

    Samenvatting

    Delen

    Dit is een heerlijke romige pasta linguine met kip en gormas kaas, ook wel bekend als ‘magor’. Dit is een lekker romige kaas met gorgonzola en mascarpone. Het geeft een leuke twist aan dit recept.

    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd de kip in stukjes en doe dit in een kom. Voeg dan de kruidenmix eraan toen met een scheut olijfolie. Meng het goed door elkaar en ga verder met de andere voorbereidingen.

    2
    Klaar

    Pak de puntpaprika, snijd door de helft over de lengte en verwijder de zaadlijst. Snijd dan de paprika, prei en sjalot in dunne ringen. Snijd dan ook de knoflook fijn.

    3
    Klaar

    Zet een pan met water op het vuur om alvast aan de kook te brengen voor de pasta straks. Zet dan ook een pan op het vuur om de kip te bakken.

    4
    Klaar

    Voeg een beetje olie toe aan de pan en bak de spekjes uit. Haal ze daarna even uit de pan en leg het op een bord. Voeg dan weer een beetje olie toe in de pan en bak de kip rondom aan. Voeg dan de paprika, prei, sjalot en knoflook eraan toe. Doe dan ook de Italiaanse kruiden erbij en bak het door op middelhoog/hoog vuur.

    5
    Klaar

    Voeg nu ook alvast de pasta toe aan de pan met kokend water en kook het op instructies dat op de verpakking staat. Giet het daarna af en zet het op het aanrecht tot je het gaat opdienen.

    6
    Klaar

    Als de kip zo goed als gaar is, dan zet je het vuur laag. Laat de pan iets afkoelen en voeg de room aan de pan toe. Smelt de gormas er dan in. Als laatste voeg je ook de spekjes er weer aan toe. Roer het geheel goed door elkaar en blijf het bewegen zodat het niet aanbrandt. Snijd de basilicum fijn en mix dit er ook doorheen.

    7
    Klaar

    Nu is alles klaar en kun je het bord opdienen! Hier kun je het beste een diep bord voor gebruiken. Leg op de ene helft van het bord de pasta en op de andere helft het kipmengsel. Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Kippenpastei
    volgende
    Kruimel Peren Cake!
    vorige
    Kippenpastei
    volgende
    Kruimel Peren Cake!
    Hulp nodig?