0 0
Romige spinazie lasagne

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
200g Blad spinazie
400ml Halfvolle Melk
200g Lasagnebladen
300g Kipdijfilet
125g Gerookte spekjes
2st Buffelmozzarella
2st Courgette
100g Jonge kaas (rasp)
50g Roomboter
50g Bloem
2st Ui
1tl Paprikapoeder
1tl Knoflook
1tl Chilipoeder
1tl Nootmuskaat

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Romige spinazie lasagne

Kenmerken:

    Lasagne is ideaal om van te voren te maken, daarom serveer ik het vaak wanneer er gasten komen. Maar dan vind ik het wel leuk om verschillende varianten te maken. Deze keer met kip, spinazie en roomsaus.

    • 45
    • Porties 5
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Mijn favoriet, romige lasagne met kip en spekjes!



    Stappen

    1
    Klaar

    Zet de oven aan op 180 graden en laat voorverwarmen. Snijd ondertussen de courgette in dunnen plakken. Leg de plakken op een ovenplaat en bestrijk met olie, peper en zout. Plaats in de oven voor 10 minuten.

    2
    Klaar

    We beginnen met de bechamelsaus, hiervoor laten we de boter smelten in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde, laat 3 minuten garen. Voeg dan rustig al roerend de melk toe. Het wordt een groene bechamel, daarom voegen we de spinazie toe en laten dit in de saus slinken daarna kan die gepureerd worden. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

    3
    Klaar

    Snijd de kip in kleine blokjes, ui in ringen en bak samen met de spekjes aan in een koekenpan. Kruid met paprikapoeder, chilipoeder en knoflook. Bak voor 4 minuten tot het gaar is.

    4
    Klaar

    Nu is het tijd om de lasagne op te bouwen. Begin met een grote schep bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop 1/3 van de lasagne bladen, 1/3 van de courgette plakken, 1/3 van het kip mengsel en 1/3 van de bechamelsaus. Herhaal dit nog 2 keer en bedek de bovenkant met mozzarella en kaas. Zet voor 45 minuten in de oven en eet smakelijk!

    jamilla

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Zoete couscous met kip
    volgende
    Tuna melt met cheddar
    vorige
    Zoete couscous met kip
    volgende
    Tuna melt met cheddar
    Hulp nodig?