0 0
Slow Roast Lamsschouder van de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1kg Lamsschouder
6st Wood chunk (kersen)
10st Zachte Bolletjes Of puntjes
Marinade
250g Griekse yoghurt
1,5tl Knoflookpoeder
1tl Zeezout
1,5tl Uienpoeder
1,5tl Gemberpoeder
1tl Kurkuma
0,5el Harissa
1,5el Garam masala
Topping
1st Komkommer
2st Sjalot
1,5el Munt
3st Knoflook
1st Limoen Rasp
1st Limoensap
3tl Garam masala
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Slow Roast Lamsschouder van de BBQ

Kenmerken:

    Lekker pittige lamsschouder

    • 8u
    • Porties 6
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Marinade

    • Topping

    Samenvatting

    Delen

    Superlekker recept die je een andere beleving geeft van slow roast. Je kunt veel recepten vinden in het bereiden van lam, dit is toch echt wel een favoriet van mij. Nooit gedacht dat ik lam zou marineren met yoghurt.

    Dit recept is geïnspireerd door een recept van Jord Althuizen in z’n boek Smokey Goodness burgers & bites.

    Check het recept en laat mij weten wat je ervan vindt!



    Stappen

    1
    Klaar

    Het marineren

    Mix de ingredienten voor de marinade. Dep de lamsschouder droog en maak inkepingen in het vlees in de vorm van een ruit. Smeer het helemaal in met 2/3 van de marinade. Laat het minimaal 2uur intrekken. Bij voorkeur een nacht in de koelkast.

    2
    Klaar

    Topping

    Ontzaad de komkommer en snijd in 3 stukken en daarna in reepjes (julienne).
    Snijd de sjalot door de helft en snijd deze ook in reepjes. Hak de munt grof en voeg alles samen in een kom.
    Pers hier de knoflook in en rasp de limoen. Voeg daarna de garam massala en limoensap toe. Breng het verder op smaak met wat peper en zout en zet het even aan de kant.

    3
    Klaar

    Indirect grillen

    Bereid je bbq voor om indirect te grillen. Haal het vlees ruim van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
    Zodra de BBQ een temperatuur tussen de 120°C en 130°Cheeft, dan kun je beginnen! Leg de wood chunks tussen de hete kolen en leg de lamsschouder op het indirecte gedeelte van de grill.
    Laat het nu 3,5u roken en pak het daarna in met aluminiumfolie. Gaar het door tot de kern 93°C is.

    4
    Klaar

    Snijd de bolletje of puntjes open en besmeer ze met de marinade. Leg daarna de komkommersalade op gevolgd door stukjes lamsschouder. Top het nog met wat extra marinade en geniet ervan !

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Homemade kipnuggets dubbel gepaneerd
    volgende
    Rijstvel loempia’s met garnalen
    vorige
    Homemade kipnuggets dubbel gepaneerd
    volgende
    Rijstvel loempia’s met garnalen
    Hulp nodig?