0 0
Spinazieburger met fetaspread

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
360g Linzen
3st Sjalot
1st Knoflook
100g Blad spinazie
100g Zongedroogde tomaatjes
1tl Komijnzaad
1st Avocado
1tl Oregano
0.5tl Sambal
1tl Zwarte peper
1tl Zeezout
70g Bloem
2el Paneermeel
1st Eieren
10g Manchego
4st Hamburgerbroodjes
Fetaspread
2st Gegrilde paprika
200g Feta
8st Zongedroogde tomaatjes
1st Knoflook
0.5st Rode ui
1el Citroensap
5el Olijfolie
10druppels Tabasco

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spinazieburger met fetaspread

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Sappige en krokante vegaburger

  • 25min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Fetaspread

Samenvatting

Delen

Nooit geweten dat ik een vegaburger lekker zou vinden. Nu heb ik  2 vegetarische burger gemaakt in 1 week! Het moet niet gekker worden! De andere vegetarische burger is gemaakt van kikkererwten en jackfruit. Check het recept HIER.

Deze burger is gemaakt van spinazie, zongedroogde tomaten, linzen en sjalot. Je kruid het verder lekker en met de sambal geef je er een lekker pit aan. De combinatie van de spinazieburger met de fetaspread is echt top! Deze spread is relatief snel te maken met een staafmixer. Als je er nog geen hebt, dan kun je HIER vrij eenvoudig kopen.

De spinazieburger maken is wel even wat werk, maar ik kan toch wel zeggen dat deze burger 1 van mijn favoriete vegetarische recepten is.

Wil je toch een burger met vlees maken, dan kun je verder de website checken!



Stappen

1
Klaar

Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Pak de keukenmachine of mixer en doe hier de spinazie in en hak dit fijn. Laat nog een beetje spinazie over om straks je burger te versieren.
Voeg daarna de sjalot en knoflook toe en hak dit ook fijn. Schep dit eruit en doe het mengsel in een kom. Voeg dan de helft van de linzen in de mixer samen met de zongedroogde tomaten, oregano, sambal, peper en zout. Mix dit en schep het er daarna uit en voeg het samen met de andere ingrediënten in de kom.

2
Klaar

Voeg nu de rest van de (hele) linzen eraan toe samen met een ei en de bloem. Meng het allemaal goed door elkaar en zet het eventjes in de koelkast. Dit maakt het straks gemakkelijker om er burgers van te maken. Maak nu alvast de fetaspread.

3
Klaar

Fetaspread

Snijd de gegrilde paprika, zongedroogde tomaten, knoflook en ui grof. Doe dit in de mixer en hak het fijn. Voeg dan de feta, olijfolie en citroensap eraan toe en mix het nog even. That's it! Dat is de spread die je straks op je broodje kan smeren.

4
Klaar

Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze in een droge pan of in de broodrooster.
Haal de kom met het mengsel uit de koelkast en maak hier 4 gelijke burgers van. Leg je ze klaar op een stuk bakpapier. Hierdoor kun je het er gemakkelijker afhalen dan dat je het op een bord legt. Paneer nu beide kant van de burger voor de 'crisp'. Pak een koekenpan en voeg hier een scheut zonnebloemolie aan toe. Zet het vuur hoog en bak de burgers goudbruin. Zet daarna het vuur laag en bedek ze met de manchego. Doe een deksel op de pan en wacht tot de kaas is gesmolten. Thats it!

5
Klaar

Beleg de broodjes als volgt. Smeer eerst de spread op de onderste helft van het broodje. Leg daar de spinazie op gevolgd door de burger. Snijd de avocado in reepjes en leg deze erop. Nu alleen nog de bovenste helft van het broodje erop en smuller maar!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Vegetarische burger
volgende
Omelet met courgette, champignons en spinazie
vorige
Vegetarische burger
volgende
Omelet met courgette, champignons en spinazie
Hulp nodig?