0 0
Wokgerecht met groenten en kip

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Kipdijfilet
1st Paksoi
1st Puntpaprika
2st Rode ui
100g Taugé
250g Bloemkoolrijst
1el Sojasaus
1tl Cajun
1tl Paprikapoeder
1tl Uienpoeder
1tl Zwarte peper
1tl Zeezout
2st Knoflook
1tl Gembersiroop
3cm Gember
0.5el Sesamolie
0.5el Vissaus
1st Bosui

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wokgerecht met groenten en kip

Kenmerken:

    Heerlijke snelle wok

    • 20min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    We beginnen het jaar weer met goede voornemens 1 daarvan is gezonder en gevarieerder eten. Vaak voeg je een koolhydraat bron toe aan je gerecht, maar waarom eigenlijk, zonder kan een gerecht ook heel voedzaam en erg lekker zijn. Daarom hebben wij dit gerecht gemaakt waarbij we rijst hebben vervangen door bloemkoolrijst, makkelijk in gebruik en ook erg gezond. Wij vinden dat bloemkoolrijst wel wat vlakker van smaak is dan gewone rijst daarom leuken wij dit op met veel kruiden en specerijen.

    Dit gerecht kan je ook heel goed aanpassen tot een vegetarisch gerecht, vervang de kip hiervoor met een zelf gemaakte omelet. Kruid het ei dan zoals je de kip zou kruiden en je proeft het verschil niet.



    Stappen

    1
    Klaar

    Start met het schoonmaken van de paksoi. Snijd hiervoor de onderkant eraf en maak elk blad schoon onder de kraan.
    Snijd het daarna over de lengte door de helft en daarna en reepjes.

    Verwijder de lijst uit de paprika in snijd deze in kwart reepjes. Als laatste snijd je de rode ui in kwart ringen.

    2
    Klaar

    Snijd de kippendijen in grove stukken en kruid deze met de sojasaus, cajun, paprikapoeder, uienpoeder, zwarte peper en een beetje zout. Pel de knoflook en schil de gember ook alvast

    3
    Klaar

    Zet de wokpan op het vuur en doe hier een scheut olie in. Zodra de olie heet is, dan bak je de kippendijen rondom bruin. Zet daarna het vuur middelhoog en voeg de rode ui, het onderste gedeelte van de paksoi en paprika toe. Daarna pers je de knoflook erover uit en rasp je de gember. Hasselt het nu lekker door elkaar

    4
    Klaar

    Voeg nu de sesamolie en vissaus toe. Hussel het lekker door elkaar en voeg dan ook de gesneden bovenkant van de paksoi eraan toe.

    5
    Klaar

    Nu hussel je als laatste de taugé en de bloemkoolrijst eraan toe.
    Pak een mooi diep bord en schep het heerlijke maaltje erin. Strooi er nog gesneden bosui overheen en thats it!
    Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Appelcake
    volgende
    Vegetarische pompoen Mac and Cheese
    vorige
    Appelcake
    volgende
    Vegetarische pompoen Mac and Cheese
    Hulp nodig?