0 0
Yakitori spiesjes met fried rice

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Kippendijen
1el Sesamolie
2el Knoflookolie
1tl Sambal
200g Bimi
1st Bosui
1el Sesamzaad
Zeezout
Zwarte peper
10st Satéprikker
Saus
8el Sojasaus
8el Mirin
5el Sake
2st Knoflook
3cm Gember
1el Donkere basterdsuiker
Gebakken rijst
250g Rijst Basmati
2st Steranijs
4st Kardemom
1st Rode ui
3st Knoflook
1tl Sambal
1el Rijstazijn
4el Oestersaus
100g Doperwten
Zonnebloemolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Yakitori spiesjes met fried rice

Kenmerken:

    Yakitori spiesjes van de BBQ

    • Porties 10
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Saus

    • Gebakken rijst

    Samenvatting

    Delen

    Je kent de yakitori spiesjes natuurlijk wel uit de aziatische keuken. Lekker gegrilde kipspiesjes die zijn afgelakt met een yakitori saus. Het lekkerste is als je deze stokjes direct boven de kolen op hoog vuur kunt grillen. Perfect is een zogenoemde shichirin waar je mooi dicht tegen de kolen kunt grillen. Zelf heb ik deze niet en een BBQ kan ook prima! Gewoon zorgen dat je de BBQ heet genoeg maakt om te grillen. Dus beetje rond de 240 °C.

    Wat ik zelf erg lekker vind om bij de yakitori spiesjes is gebakken rijst en geroosterde bimi.  De sleutel voor de gebakken rijst is het voor het koken goed te wassen en daarna helemaal laten afkoelen.

    Stappen

    1
    Klaar

    Start als eerste met het koken van je rijst, deze heeft de meeste tijd nodig om af te koelen. Weeg de rijst af, doe het in een pan en was deze schoon tot het water helder is. Vul de pan dan verder met water. Je kunt rekening houden met een vingerkootje vanaf de rijst. Voeg dan de steranijs en kardemom toe en kook de rijst volgens verpakking. Vaak is 8-10 minuten. Als de rijst gaar is, dan verwijder je de steranijs en kardemom. Doe de rijst dan in een schaal of op een bord om af te koelen.

    2
    Klaar

    Kip marineren

    Leg alvast de spiesjes in een bak water. Dit voorkomt dat ze dadelijk snel aanbranden.
    Snijd de kip in blokjes. Snijd ze niet te klein, ze moeten wel op de spiesjes te rijgen zijn. Doe dit nu in een kom met sesam-, knoflookolie, zeezout en sambal. Dek het nog even af en laat het minimaal 20 minuten marineren. Rijg ze daarna aan de spiesjes

    3
    Klaar

    Saus

    Maak ook alvast de BBQ klaar. Zet de BBQ zo op dat je straks direct kunt grillen en een stukje overhoudt dat niet direct op de kolen zit. Tijdens het wachten kun je alvast aan de slag gaan met je saus. Rasp de knoflook en gember of snijd deze fijn. Mix de rest van de ingrediënten door elkaar in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook. Laat het een beetje indikken en zet het aan de kant tot je de kip hebt gegrild.

    4
    Klaar

    Gebakken rijst

    Snijd de ui in kwart ringen en de knoflook fijn. Pak er een wokpan bij, zet op het vuur en voeg hier de zonnebloemolie aan toe. Fruit dan de ui en knoflook. Voeg dan de rijst en sambal eraan toe. Zorg dat je op lekker hoog vuur de rijst bakt. Zet daarna het vuur iets lager en voeg dan de oestersaus, rijstazijn en doperwten eraan toe. Mix het goed door elkaar en bak het nog een paar minuten. Zet het vuur eronder uit en ga nu je yakitori spiesjes grillen!

    5
    Klaar

    Yakitori spiesjes en bimi grillen

    Pak je spiesjes erbij en grill ze tot ze rondom mooi bruin zijn. Verplaats ze daarna zodat ze niet direct boven het vuur liggen. Lak ze daarna af met de saus die je eerder hebt gemaakt. Nu kun je de bimi grillen met een beetje knoflookolie, peper en zout.
    Snijd ondertussen de bosui in kleine ringen. Voordat je de spiesjes serveert, dan strooi je hier de gesneden bosui over en de sesamzaadjes.
    Serveer de gebakken rijst erbij en thats it!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Zomerse stoofpot met witte wijn
    volgende
    Wrap met kip en mango en guacamole
    vorige
    Zomerse stoofpot met witte wijn
    volgende
    Wrap met kip en mango en guacamole
    Hulp nodig?