0 0
Zalm in bladerdeeg met verse pesto

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
300g Zalm
70g Roomkaas
25g Verse Pesto
5g Dille Verse
1rol Bladerdeeg
2el Paneermeel
1st Eidooiers
Chilivlokken
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zalm in bladerdeeg met verse pesto

Kenmerken:
  • Vis

Zalm met pesto en roomkaas in een krokant jasje van bladerdeeg.

  • 40min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Even een andere manier van je zalm bereiden. Normaal hou ik er wel van om het lekker aan te bakken met een beetje olie, knoflook, peper en zout. Toch is dit wel een leuk alternatief. Vrij eenvoudig om te maken, knapperig van buiten en lekker sappig van binnen.



Stappen

1
Klaar

Meng de roomkaas met de pesto. Hak de helft van de dille en voeg deze toe. Breng het verder op smaak met peper, zout en chilivlokken.

2
Klaar

Vervarm de oven alvast voor op 210°C op hete lucht stand. Rol de bladerdeeg uit en bestrooi een gedeelte met de paneermeel ter grootte van de zalm. Op de paneermeel leg je daarna de zalm. Dit is om het vocht niet in het bladerdeeg te trekken. Smeer het mengsel van pesto en roomkaas rijkelijk over de zalm heen.

3
Klaar

Klap het bladerdeeg er overheen en druk het zachtjes aan rondom de zalm. Druk wel wat steviger de randjes aan. Snijd daarna het overtollige deeg weg.

4
Klaar

Smeer nu het eigeel er overheen met een kwast. Maak een paar snedes aan de bovenkant zodat de stoom kan ontsnappen wanneer het in de oven staat.

5
Klaar

Plaats het geheel nu midden in de oven voor ongeveer een 20 minuten. Laat het daarna nog even rusten en eten maar!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Bloemkool soep lekker pittig
volgende
BierKip van de BBQ
vorige
Bloemkool soep lekker pittig
volgende
BierKip van de BBQ
Hulp nodig?