0 0
Zalmforel van de BBQ op cederhout

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Zalmforel
1st Knoflook
0.5 Wortel
0.5st Lenteui
2takjes Verse Rozemarijn
2takjes Verse Tijm

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zalmforel van de BBQ op cederhout

Kenmerken:
  • Vis

Simpel en erg lekker

  • 30min
  • Porties 1
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Erg lekker om je vis klaar te maken op de BBQ. Het kost even wat meer tijd, maar zeker de moeite waard! En het is niet moeilijk om te bereiden. Door de vis op cederhout te maken krijg je een heerlijke extra smaak in de vis.

Zelf ben ik gek op een gepofte aardappel en ook op asperges. Het is een echte aanrader om dit bij de vis te eten. Heb je voorkeur voor een ander bijgerecht, dan kan dat uiteraard ook! Laat je inspireren door de andere recepten op de site.

Veel plezier met koken en eet smakelijk!!


Stappen

1
Klaar

De voorbereiding

Eerst laat je het cederhout in het water weken voor ongeveer een uur voordat je deze op de BBQ doet. Zorg ervoor dat je BBQ een constante temperatuur heeft van ongeveer 180°C tot 200°C.

2
Klaar

Was de vis goed af onder koud water. Snijd de wortel en lenteui in reepjes en stop deze in de holte van de vis. Kneus de knoflook en voeg deze hieraan toe. Dan is het alleen nog de tijm en rozemarijn welke je erin moet doen en je bent klaar!

3
Klaar

Pak het stuk cederhout uit het water en leg hier de vis op. Leg het plankje op het grill rooster van de BBQ boven de kolen.
Doe de deksel erop en kijk na ongeveer 5 minuten hoever je vis is. Je kunt aan de ogen van de vis zien of deze gaar is. Als je het zwart in de ogen bijna niet meer ziet, dan weet je dat deze klaar is.

4
Klaar

Serveertip

Ik heb deze vis gegeten met groene asperges en gepofte aardappel.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
Zelfgemaakte pizza met spinazie, buffelmozzarelle
vorige
Zelfgemaakte pizza
volgende
Soesjes
Zelfgemaakte pizza met spinazie, buffelmozzarelle
vorige
Zelfgemaakte pizza
volgende
Soesjes

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?